A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan, almás, mézes kuglóf: ha ennél valami nagyon finomat

A kuglófot sokféleképpen elkészítheted. Ha almával, mézzel és fűszerekkel bolondítod meg, igazán télies ízvilágú sütit tehetsz az asztalra.
Dekoratív, finom kuglófot készíthetsz bármilyen alkalomra, ünnepre, de akár a hétköznapokat is megédesítheted vele. Az almás-mézes változat valami isteni. Már sütés közben csodás illat lengi be a lakást. Arra figyelj, hogy a mézet ne melegen rakd a sütibe. Nem kell izgulnod, a kuglóf másnap is finom puha lesz. Leboríthatod cukormázzal vagy csokiöntettel. 

Hozzávalók 12 szelethez:

20 dkg liszt
20 dkg langyos méz
12 dkg porcukor
5 db tojás
2 db alma
2 evőkanál víz
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét a vízzel és a sóval verd fel. Szórd hozzá a cukor felét, és verd tovább addig, amíg jó kemény nem lesz. Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget. A tojások sárgáját habosítsd körülbelül nyolc-tíz percig gépi habverővel, majd add hozzá a maradék porcukrot. Laza mozdulatokkal keverd hozzá a habot, a lisztes elegyet és az olvasztott, de nem meleg mézet. Végül forgasd hozzá a kisebb darabokra vágott almát. 

A tésztát öntsd egy kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába, és 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Vigyázz, mert a méz miatt hamar megéghet a süti. Ha szükséges, rakj rá sütőpapírt vagy fóliát. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e a kuglóf. Amennyiben a sütibe szúrt tűre vagy késre ragad massza, süsd tovább. A tésztát a rácsra borítva hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések