A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült csirke tejszínes, fokhagymás szósszal: fantasztikus főfogás

Gyorsan finom főételt készíthetsz egyszerű hozzávalókból. A csirkemell így nem lesz száraz, és mindenki örömmel fogyasztja.
A fokhagymás-tejszínes sült csirke tökéletes ebéd lehet akár hétköznapra, akár hétvégére. Nem kell sokáig sütni, csirkemellből és combból is készítheted. A tepsiben maradt szaft isteni, ne hagyd veszni, tunkold ki kenyérrel! Amíg a hús a tepsiben sül, dobd össze mellé a kedvenc köretedet. A rizs és a krumpli bármilyen formában remek választás. 

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkemell
2 dl főzőtejszín
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kapor
1 teáskanál mustár
bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le. Vágd fel vékony szeletekre vagy kisebb darabokra, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd rá a zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejszínt, majd szórd meg zöldfűszerekkel.

Fedd le fóliával, tedd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Amikor egy hegyes kés könnyen belemegy a húsba, kiveheted a sütőből. Ha pirosabban szereted, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések