Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Eredeti borscsrecept: így főzi a céklalevest orosz szomszédunk

Ez nem a hagyományos céklaleves, annál sokkal finomabb! Hús és krumpli is van benne, így nagyon laktató.
A borscs az egyik legfinomabb és leghíresebb orosz étel, ami gyakran ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Tele van mindenféle finomsággal, nagyon kiadós és tartalmas, ami után mást nem nagyon bírsz enni. Lassú tűzön, több órán keresztül fő, de ez ne szegje kedved. Megéri rászánni az időt, olyan finom. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertés- és borjúhús
20 dkg savanyú káposzta
3 db cékla
2 db sárgarépa
1 db zeller
0.5 db karalábé
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsompüré
2 db babérlevél
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db krumpli
1 db petrezselyemgyökér
1 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál ételízesítő
tejföl
kapor vagy petrezselyem
bors
olaj

Elkészítés:

A húst kockázd fel, rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, ételízesítővel, és főzd majdnem teljesen puhára a húst. A sárgarépát és a céklát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra. A zellert, a petrezselyemgyökeret és a karalábét kockázd vagy karikázd fel. A kétféle hagymát dinszteld meg kevés olajon, és add hozzá a zöldségeket. Kevergesd egy-két percig, majd mehet hozzá a paradicsompüré és a pirospaprika. Rakj hozzá annyi húslét, amennyi jól ellepi a zöldségeket. Tedd hozzá az ecetet és a cukrot, majd párold 20 percig a zöldségeket.

A zöldségalapot keverd a húshoz. Add hozzá a felkockázott krumplit, a savanyú káposztát, és fedő alatt főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. Ez még körülbelül 20 perc. Végül szórd meg apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel, és tejföllel kínáld. 

Nincsenek megjegyzések