Breaking News

Hirdetés

Ropogós pizzás párna leveles tésztából - Gyors és fantasztikus péksüti

Ha a pizza kicsit időigényesnek vagy macerásnak tűnik, ezeket a párnákat készítsd el helyette!
Olykor a legegyszerűbb fogások a legizgalmasabbak. A pizzás párnát bolti leveles tésztából villámgyorsan, egyszerűen elkészítheted, és semmi új vagy különleges hozzávalóra nem lesz szükséged. Ha nem fogy el frissen a tészta, másnap csomagolj belőle mindenkinek.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
10 dkg sonka
10 dkg sajt
10 dkg paradicsompüré
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 tesákanál oregánó
2 teáskanál bazsalikom
bors
cukor

Elkészítés:

Kezdd a töltelékkel, öntsd a paradicsompürét egy lábosba, add hozzá a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymagerezdeket. Sózd, borsozd, dobj hozzá kevés cukrot, szórd hozzá a zöldfűszereket, és főzd össze 8-10 perc alatt.
 
A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki. Bögrével szaggasd ki, majd mindegyik közepére rakj paradicsomszószt, szórd meg apróra vágott sonkával vagy reszelt sajttal. Hajtsd félbe, a szélét kend meg tojással, hogy ne nyíljon szét sütés közben, és villával nyomd össze. A tetejére is kenj felvert tojást. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor a teteje aranybarna, vedd ki a sütőből.

Nincsenek megjegyzések