A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós barackos, túrós táska otthon sütve - Ez sokkal finomabb, mint a pékségben

Turbózd fel a hagyományos túrós táskát, keverj a töltelékbe barackot!
A legnépszerűbb péksütemények listáján nálad is előkelő helyen szerepel a túrós táska? Ne mindig a boltban vásárold, süsd meg időnként saját kezűleg. Csak jó minőségű alapanyagokból készítsd, és tégy hozzá barackot is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához
50 dkg liszt
5 dkg vaj
4 dkg porcukor
3 dl tej
2 tojássárgája
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál só

Töltelék
50 dkg túró
10 dkg porcukor
2 őszibarack
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor

Tetejére
1 tojás

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd morzsold bele az élesztőt, és adj hozzá egy evőkanál cukrot. Várd meg, amíg felfut, tehát jelentősen megemelkedik. Ez az élesztő minőségétől függően körülbelül öt-tíz perc. Öntsd a liszthez, add hozzá a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját és a sót. Jól dolgozd össze a tésztát. Ha elválik az edény falától, takard le, és pihentesd egy órán át. 

Addig a töltelékhez keverd össze a villával megnyomkodott túrót, a tejfölt, a cukrot, a meghámozott, darabokra vágott barackot és a vaníliás cukrot, majd tedd a hűtőbe. Ha a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, és vágd fel körülbelül tízszer tíz centis négyzetekre. Kanalazd mindegyik közepébe a túrós tölteléket. A tészta négy sarkát fogd össze, csavard meg, és formázz batyukat.

Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, mindegyik tetejét kend meg a felvert tojással. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. A batyukat porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések