A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Extra puha kakaós csiga túrós tésztából - Gyorsan elkészül, és keleszteni sem kell

Soha többé nem lesz macera a kakaós csiga készítése!
Ez a recept nagy segítség, ha időhiányban szenvedsz. Fél óra alatt a tányérodon illatoznak a formás kakaós csigák. Nem tévedés, ebbe a sütibe nem kell tojás. A túró pedig egyáltalán nem érződik ki a tésztából.

Akkor se süsd tovább a tekercseket, ha a sütési idő lejárta után egy kicsit nyersnek tűnnek, különben kemény, kérges lesz a tészta. Ebből az adagból körülbelül nyolc darab kakaós csigát kapsz.

Elkészítés

A tésztához
25 dkg tehéntúró
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
fél dl tej
5 evőkanál olaj
fél csomag sütőpor
csipet só

A töltelékhez
5 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg, és keverd hozzá a cukrot. Fokozatosan adagold hozzá a tejet és az olajat, majd dolgozd simára a masszát. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, a sóval, és forgasd a tésztához. Ha csomómentes, enyhén lisztezett felületen nyújts belőle körülbelül ujjnyi vastag téglalapot, és kend meg az olvasztott vajjal.

A töltelékhez a kakaót és a porcukrot keverd össze, egyenletesen szórd a tésztára, majd csavard fel. Vágd fel másfél-két centis szeletekre. Pakold a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések