Hirdessen itt

Expressz vaníliás, málnás táska leveles tésztából - Könnyebb már nem is lehetne

Felejtsd el a pékséget, süss otthon vaníliás, málnás táskát!
A leveles tészta az egyik legjobb alapanyag péksütemények készítéséhez. A réteges, ropogós lap felhasználásának csak a képzelet szab határt. Vaníliás pudinggal megtöltve, friss málnával megszórva nagyon gyorsan remek és mutatós táskákat készíthetsz belőle.

Az illatos, ízes vaníliás, málnás táska mindenkit lenyűgöz. Az édes krém és a savanykás gyümölcs remekül kiegészítik egymást. Nehéz lesz elhinni, hogy nem a pékségből hoztad. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
25 dkg málna
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás puding

Tetejére
1 tojás
cukor

Elkészítés: 

A málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A pudingot készítsd el a szokásos módon. Egy kis tálban keverd simára a tejet a pudingporral és a cukorral. A maradék tejet tedd fel egy lábosban a tűzre, és kezdd melegíteni. Amikor kis buborékok jelennek meg a tetején, öntsd bele a pudingos elegyet, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, majd kavargasd tovább egy-két percig, hogy biztosan csomómentes és selymes legyen. 

Ha kell, a leveles tésztát nyújtsd ki, és darabold hat egyforma részre. Az egyik felét vagdosd be több helyen, ez lesz a teteje. A szélét kend körbe a felvert tojással. Kanalazz mindegyik tészta felére pudingot, majd szórd meg málnával, és hajtsd rá a tésztalap másik, bevágott felét. Az ujjaiddal kicsit nyomkodd le a széleknél, a tetejét is kend meg tojással, és szórd meg kevés cukorral.

Rendezd a kis táskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább ötcentis távolságra. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 25 perc alatt süsd aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések