Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szilvalekváros hókifli: ettől a hozzávalótól még omlósabb a tészta

Idén nem kell attól tartanod, hogy kemény lesz a hókifli. A recept nagyon egyszerű, és sokszor bizonyított.
A bejgli mellett sok családban hókifli is kerül az ünnepi asztalra. Lehet mandulás, diós vagy akár lekvárral töltött. Utóbbit sem kell keleszteni, gyorsan összeállítod a tésztát. Nagyon fontos, hogy pihentesd, mielőtt elkezded formázni. A sok tejföltől finom puha és omlós lesz. Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl. 

Hozzávalók:

A tésztához
50 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg tejföl
3 evőkanál porcukor
1 csipet só
szilvalekvár

A forgatáshoz
4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, add hozzá a sót, a szoba-hőmérsékletű vajat, és morzsold össze. Rakd hozzá a porcukrot, a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval szúrd ki. Mindegyik közepére rakj egy kávéskanál szilvalekvárt, és csavard fel. A széleket nyomkodd össze. 

Pakold a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 12-14 perc alatt. Amikor a süti elkezd színesedni, vedd ki a sütőből. Ezt a mennyiséget csak több adagban tudod kisütni. Még melegen forgasd a kifliket vaníliás porcukorba. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések