A mustáros sertésragut örömmel fogod tunkolni. Akkor is jó ötlet bevetni, ha népes vendégsereg gyűlik össze nálad.
A sertésragu még a pörköltnél is egyszerűbb, és legalább olyan fűszeres, szaftos fogás. Gyakran zöldségekkel is gazdagítják. Ennek a változatnak a szalonna és a tejfölös, mustáros keverék adja meg igazán a karakterét. Készítheted combból és lapockából is. Tarhonyával kínálva ugyanolyan jó, mint rizzsel.
Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg sertéscomb
5 dkg szalonna
3 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, és kockázd vagy csíkozd fel. A szalonnát vágd kockákra, és süsd ki a zsírját. Rakd rá a megpucolt, felaprított vöröshagymát. Dinszteld meg, majd dobd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel, préselt fokhagymával, és önts rá másfél-két deci vizet. Közepes lángon, többször megkeverve főzd körülbelül egy órán át, pótold a vizet, ha kell. Amikor a sertés már puha, add hozzá a tejföllel összekevert mustárt, és rottyantsd össze pár perc alatt. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
0 Megjegyzések