Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, mustáros sertésragu: igazi téli fogás

A mustáros sertésragut örömmel fogod tunkolni. Akkor is jó ötlet bevetni, ha népes vendégsereg gyűlik össze nálad.
A sertésragu még a pörköltnél is egyszerűbb, és legalább olyan fűszeres, szaftos fogás. Gyakran zöldségekkel is gazdagítják. Ennek a változatnak a szalonna és a tejfölös, mustáros keverék adja meg igazán a karakterét. Készítheted combból és lapockából is. Tarhonyával kínálva ugyanolyan jó, mint rizzsel. 

Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg sertéscomb
5 dkg szalonna
3 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
0.5 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, és kockázd vagy csíkozd fel. A szalonnát vágd kockákra, és süsd ki a zsírját. Rakd rá a megpucolt, felaprított vöröshagymát. Dinszteld meg, majd dobd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel, préselt fokhagymával, és önts rá másfél-két deci vizet. Közepes lángon, többször megkeverve főzd körülbelül egy órán át, pótold a vizet, ha kell. Amikor a sertés már puha, add hozzá a tejföllel összekevert mustárt, és rottyantsd össze pár perc alatt. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések