Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes állagú zsemlegombóc: levesekbe, főzelékekbe, mártásokhoz

A jól sikerült zsemlegombóc sokféle étel kísérője lehet. Ezekkel az arányokkal bátran próbálkozhatsz.
A zsemlegombóc köretként ugyanúgy megállja a helyét, mint levesbetétként. Illik vadashoz, sőt, sültek mellé is tálalhatod. Szikkadt zsemléből az igazi. Ha nem elég száraz a péksüti, rakd kis időre a sütőbe vagy a mikróba. 

Hozzávalók:

8 db zsemle
20 dkg liszt
2 db tojás
2 dl víz
2 evőkanál olaj
0.5 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd fel kisebb kockákra. Locsold meg annyi vízzel, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. Konyharuhával lefedve pihentesd egy kicsit. Ezt követően rakd hozzá a tojásokat, az olajat, és ízlés szerint sózd, borsozd. Adj hozzá annyi lisztet, hogy kézzel formázható masszát kapj. Végül a petrezselymet is keverd hozzá. Ha sültekhez készíted, hagymát is rakhatsz hozzá. 

Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd ki 10-15 perc alatt, majd végezz próbát. Vágj ketté egy gombócot, ha a belseje homogén, kiveheted a vízből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések