A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Szélsőségesen migránspárti” ENSZ-csomagot fogadtak el

Megszavazták a tagállamok a bevándorlást szervező paktumot, hazánk – Washingtonnal együtt – nemmel szavazott, Szijjártó Péter külügyminiszter élesen bírálta az egyezményt
Erős többséggel átment az ENSZ-közgyűlésen a globális migrációs paktum. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a New York-i plenáris ülésen a bevándorlást bátorító, „szélsőségesen migránspárti” csomag hátulütőire figyelmeztetett.

Elfogadták tegnap New Yorkban az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén a globális migrációs csomagot: a szavazáson 152 ország igennel szavazott, tizenkettő – köztük Ausztria, Bulgária, Olaszország, Lettország, Románia, Svájc, Liechtenstein és Ausztrália – tartózkodott, az egyeztetésből korábban kilépő amerikaiak, az izraeliek, a lengyelek és a csehek nemmel voksoltak. Hazánk – miután minden javaslatát elutasították – közölte, nem tekinti magára kötelezőnek a marrákesi egyezmény nevet viselő csomag egyetlen pontját sem.

Hogy mit jelent ennek elfogadása? Megmutatjuk, hogy mit jelent a Soros-paktum, amit most fogadtak el az ENSZ-ben

Szijjártó ennek kapcsán közölte: nagy meglepetés nem érte, a globális helyett pedig inkább afrikai–ázsiai–latin–amerikai megállapodás született, az érintett 28 EU-tagországból pedig kilenc, a tagországokból pedig 41 nem szavazta meg a csomagot, így az nem tükröz egyöntetű akaratot.

Szijjártó még a szervezet plenáris ülésén első felszólalóként közölte: a csomag Európa elárulása, ellentétes a magyar érdekekkel, elfogult és szélsőségesen migránspárti, elfogadása esetén új tömeges migrációs hullámok indulhatnak meg, amiért annak támogatói felelnek majd.

Szijjártó sérelmezte, a migráció alapvető emberi jogként kezelését a határsértés bátorítását, s hogy figyelmen kívül hagyja a befogadó- vagy tranzitországok lakóinak jogait – hazánk egyik sem kíván lenni. Budapest nem rendeli alá a bevándorlás kedvezőnek mondott munkaerőpiaci és a demográfiai szempontjainak gazdasági és családpolitikáját.

Szijjártó hozzátette:
nem akarjuk a 2015-ös események megismétlődését, az EU és az ENSZ eddigi migrációs politikája megbukott, ráadásul azóta migráns hátterű emberek merényletei több mint háromszáz halálos áldozattal jártak. A kormány álláspontja ezért a szigorú határvédelem és a bevándorlás elutasítása, s Magyarország megtartása a magyaroknak. Az ENSZ-nek a bátorítás helyett a megoldáson kellene dolgoznia, a segítséget pedig oda vinni, ahol szükség van rá: a kibocsátóországokba.
A KDNP szóvivője, Nacsa Lőrinc közölte: a „migránspárti Soros-hálózat” nemcsak az ENSZ-paktum kidolgozásában vett részt, de támad Brüsszelben – tett a migránsvízum, a kötelező kvóták és a bevándorlásellenes országokat fenyegető szankciók révén – Budapesten pedig „erőszakos tüntetéseket szervez”.

Az ENSZ-paktum, még ha nem is kötelező érvényű, nem kezeli, hanem generálja a problémát, keretet ad az Európába irányuló migrációnak – mondta el lapunknak az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Azbej Tristan rámutatott:
a tömeges bevándorlás káros a befogadóközeg számára a párhuzamos társadalmak és a biztonsági kockázatok miatt, s veszélyes a hamis ígéretek miatt kockázatos útra induló embereknek, akik később csalódottságukban radikalizálódhatnak. A kibocsátóországból pedig éppen a tehetséges fiatalokat szívják el a rájuk olcsó munkaerőként tekintő nyugati államok, akik felépítenék hazájukat.

Röviden

Mintegy kétezer ember vett részt kedden Párizsban azon a demonstráción, amelyen a határok megnyitását és a papírok nélkül érkezők helyzetének rendezését követelték. A migrációs világnap alkalmából rendezett menet résztvevői a Köztársaság térről a Gare du Nord pályaudvarhoz vonultak.

A friss adatok szerint hat hónappal Matteo Salvini belügyminiszteri kinevezése óta 28 százalékkal nőtt azon migránsok száma, akiket hazaküldtek az olasz hatóságok – írta meg a Breitbart hírportál. A számok alapján idén január 1. és május 31. között 2833 migránst toloncoltak ki Olaszországból, június 1. és december 9. között pedig 3626-ot.

A parlamenti pártok vezetőivel egyeztetett tegnap Fülöp belga király a kormányválság megoldásának lehetőségeiről – közölte a helyi sajtó. Fülöp csak ezt követően dönt arról, hogy elfogadja-e Charles Michel miniszterelnök előző nap felajánlott lemondását. Az országban az ENSZ migrációs csomagja körüli vita miatt tört ki kormányválság. (HSz)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések