Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós, fűszeres kelbimbó baconnel sütve: csak rakd a sütőbe

Az egyszerű, de ízletes sült kelbimbó hússal vagy akár magában fogyasztva is kiváló.
A kelbimbó igazi téli zöldség, rákmegelőző hatása régóta ismert. Egyre többen szeretik meg, sütve igazán finom. Hát még baconnel dúsítva. Remek hétköznapi vacsoraként vagy különleges köretként is számításba veheted. Ha önmagában eszed, tejföllel is leboríthatod.   

Hozzávalók:

1 kg kelbimbó
10 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
bors

Elkészítés:

A kelbimbót alaposan mosd meg, csepegtesd le, a külső leveleket és a torzsát távolítsd el. Az olajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és rakd bele a kelbimbókat. Kézzel forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből. A bacont és a vöröshagymát vágd apróra, és egy serpenyőben pirítsd meg.

Rakd a fűszeres kelbimbókat sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a pirított vöröshagymával és baconnel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések