A csupa vitamindús zöldségből készülő, téli leves nagyon könnyű, mégis jól fogsz lakni vele.
Hideg téli estéken a munkából hazaérve jólesik egy tartalmas, meleg leves. Ha ezt a csupa zöldséges változatot készíted el, biztosan örömmel kanalaz majd belőle mindenki. Tálaláskor megszórhatod sajttal, kínálhatsz hozzá leveskockát, vagy dúsíthatod baconnel is.
Hozzávalók 4 személyre:
3 db krumpli
2 db petrezselyemgyökér
0.5 db zeller
10 dkg gomba
2 dl tejszín
1 db karalábé
3 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
1 evőkanál vaj
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg és vágd fel kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a vajat, olvaszd fel, és dinszteld meg rajta az aprított vöröshagymát. Dobd rá a krumplit, a karalábét, a petrezselyemgyökeret, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel fél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával.
Fedő alatt főzz puhára mindent 15-20 perc alatt. Húzd le a tűzről, vegyél ki néhány gombát a díszítéshez, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt.
0 Megjegyzések