A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pofonegyszerű, nutellás-banános muffin: esélye sincs kiszáradni

Csak mennyei lehet az a muffin, amibe banán és Nutella is kerül!
Ha szereted a könnyen és gyorsan elkészíthető sütiket, akkor a nutellás-banános muffin jó döntés. Igazi megúszós édesség, mégis mindig beválik. Érettebb, barnulásnak indult banánokat is felhasználhatsz hozzá. A gyümölcstől a muffin finom puha lesz, és sokáig az is marad. Ha karácsonyra készítenéd, dekorálhatod cukorral, mázzal. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg búzaliszt
12 dkg cukor
3 db banán
6 teáskanál vaj
2 dl Nutella
2 db tojás
2 dl görög joghurt
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaó

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a villával áttört banánt az olvasztott, de nem meleg vajjal, majd add hozzá a tojást, a görög joghurtot, a Nutellát és a vaníliás cukrot. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot, majd forgasd a száraz hozzávalókhoz. Dolgozd simára a masszát.

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, és töltsd meg a tésztával. Ne rakd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert sütés közben a muffin jól megnő. Tedd a forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még tovább. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések