A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dupla sajtos, rakott brokkoli: akár maradék hússal is feldobhatod

A rakott brokkoli nem terheli meg a gyomrodat. Ha maradt hétvégi sült csirke, még gyorsabban összeállítod.
A brokkoliról régóta tudjuk, hogy nagyon egészséges, ráadásul sokoldalú, így rengeteg finomságot készíthetsz belőle. Az egyik legjobb a laktató és kiadós rakottas. Érdemes kétféle sajttal megszórni, és még jobb, ha az egyik igazán karakteres. 

Hozzávalók:

1 fej nagy brokkoli
30 dkg csirkemell
20 dkg rizs
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
3 dl tejföl
1 db vöröshagyma
olaj
bors

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, és enyhén sós vízben főzd öt-hét percig. Ügyelj, hogy ne essen szét, inkább maradjon roppanós. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg kevés olajon, és süsd át rajta a maradék húst. Amennyiben szükséges, sózd és borsozd. Ha nyers csirkéből készítenéd, akkor kevergesd fehéredéig, majd fűszerezd ízlés szerint, és párold puhára. A rizst kevés olajon, kevergetve süsd, amíg kifehéredik, majd engedd fel másfélszeres mennyiségű vízzel. Sózd meg, és kis lángon főzd addig, amíg beszívja a vizet, és puha lesz.

Kenj ki kevés zsiradékkal egy tűzálló tálat, és rakd bele a brokkoli felét, majd erre jön a rizs, a csirkemell, a rizs, majd a maradék brokkoli. Kend meg jól tejföllel, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd meg 30 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések