A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsonyi habcsók villámgyorsan: ha túl sok tojásfehérje maradna meg

A karácsony jellegzetes édessége, a habcsók akkor az igazi, ha roppanós, a közepe pedig lágy.
Habcsókot készíteni nem nagy próbatétel, ha figyelsz néhány dologra. Ha teheted, friss tojásokból készítsd az édességet, úgy sokkal jobban megtartja a formáját. Keverhetsz hozzá ételszínezéket, és megszórhatod akár dekorcukorral is. Változtathatod a formáját, csak engedd el bátran a fantáziádat!

Hozzávalók:

25 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
4 db tojásfehérje
1 teáskanál citromlé
1 csipet só
ételszínezék

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű fehérjéket verd kemény habbá, és dobj hozzá egy csipet sót is. Ügyelj arra, hogy sárgája véletlenül se kerüljön bele, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudod felverni. Fokozatosan add hozzá a cukrot, egy részéhez keverd hozzá a keményítőt, majd tedd hozzá a citromlevet, esetleg az ételszínezéket. Fontos, hogy jó kemény legyen. 

Töltsd habzsákba a masszát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá kis kupacokat vagy karikákat a habzsákból. Előmelegített sütőben, 120 fokon süsd meg 30 perc alatt. Akkor jó, ha a kérge szilárd, és kezd barnulni. Szedd ki a csókokat, és tedd nedves ruhára. Így nem fognak megrepedezni. Hagyd száradni egy éjszakát, utána rakd dobozba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések