Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha, illatos mézeskalácskenyér: nem keleszteni, keverni kell

Ha szereted a mézeskalácsot, ezt a mennyei, édes kenyeret se hagyd ki. Ugyanazok a fűszerek kellenek mindkét sütibe.
Az íz nagyon ismerős, csak az állaga és a formája más egy kicsit, mint ahogy eddig kóstoltad. A mézeskalácskenyeret a hollandok reggelire eszik vajjal, a franciák pedig gyakran sültek mellé kínálják. Bárhogy és bármikor kívánod, mindig jólesik. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg méz
10 dkg cukor
2 db tojás
1 dl tej
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt csillagánizs
1 teáskanál gyömbérpor
1 csipet só

Elkészítés:

A mézet rakd egy tűzálló edénybe, langyosítsd meg vízgőz felett vagy a mikróban. Ne forrjon, csak legyen folyékony. Gépi habverővel keverd össze a tejjel, a tojással és a cukorral. A lisztet szitáld egy tálba. Vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal és a gyömbérrel. 

Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, és told a forró sütőbe. Előmelegített sütőben, 45-55 perc alatt süsd meg. Ha a tésztába szúrt tűt tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések