Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, káposztás csülök, ami után megnyalod mind a 10 ujjadat

Ha egy igazán jót akarsz enni, ezt készítsd el! A csülök kívül jó ropogós lesz, a fűszerezés pedig isteni.
A savanyú káposzta télen az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás. Sokféle finom és laktató étel fontos hozzávalója lehet. Csülökkel különösen ütős. Nem éppen diétás étel, de olykor engedhetsz a csábításnak. A hús akkor az igazi, ha szinte leesik a csontról. Sütés közben locsolgasd, a saját szaftján kívül sört is bevethetsz.

Hozzávalók:

A csülökhöz
1.5 kg csülök
2 db vöröshagyma
1 evőkanál fekete bors
5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél

A káposztához
1 kg savanyú káposzta
5 dkg szalonna
1 db vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

A csülköt alaposan mosd meg, majd rakd egy lábosba. Tedd hozzá a vöröshagymát, a borsot, a babérlevelet, a fokhagymát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húst. Főzd majdnem teljesen puhára körülbelül másfél-két óra alatt.

A szalonnát pirítsd a zsírjára, és dinszteld meg rajta a hagymát. Tedd hozzá az előre kimosott és nagyon alaposan kinyomkodott szálas káposztát, és szórd meg pirospaprikával. A káposztát folyamatosan kevergetve kicsit pirítsd meg, közben öntsd hozzá a csülöklevet. Párold félig puhára.

Egy közepes méretű tepsit kenj ki zsírral, és rakd alulra a káposztát, majd arra mehet a csülök, és dugd forró sütőbe. Süsd 180 fokon 30 percig. Akkor jó, ha belül puha, kívül ropogós. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések