A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek az autótolvaj szír migráns ellen

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen.
A szír migráns, aki menekültügyi kérelmének elbírálása miatt tartózkodott néhány hétig a Győr melletti Vámosszabadiban, 2015 tavaszán próbált meg ellopni egy autót úgy, hogy annak magyar tulajdonosa és két kiskorú gyereke is benne ült.

A vádlott az utcán várakozó autó jobb első ülésére ült be. A tulajdonos többször felszólította, hogy távozzon, majd kiszállt a járműből, hogy kiszállítsa.

Ekkor a migráns átmászott a vezetőülésre, hogy elhajtson. A tulajdonos azonban kirángatta a kormányba kapaszkodó férfit. Az autóban ültek a tulajdonos 12 és 15 éves lányai.

A megyei főügyész kedden tájékoztatta az MTI-t, hogy a férfi ellen jármű önkényes elvételének kísérlete miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

Gál Katalin, a megyei főügyészség szóvivője elmondta, hogy a 2015-ös eset során szerencsére senki sem sérült meg.

A szír férfi ellen európai elfogatóparancs volt kiadva. Jelenleg Németországban van letartóztatásban más ügyben, amelyet a német hatóságok nem közöltek.
A vádlott ellen a büntetőeljárás vélhetően a távollétében fog lezárulni”
– mondta a szóvivő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések