A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még két feladatot kapott Orbán Viktortól Lázár János

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett hétfőn megjelent kormányhatározat értelmében Lázár János újabb kormánybiztosi feladatokat lát el november 6-ától. 
Az eddig is ismert volt, hogy Lázár János - parlamenti képviselősége mellett - augusztus 15-étől a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosi feladatokat is ellátja (ebben a tisztségében tett bejelentéseket, melyeknek meg is lett a fogadtatásuk), valamint, hogy október elsejétől kormánybiztosként felel a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság által ellátott állami feladatok koordinálásáért.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint újabb kormánybiztosi feladatokat kap a korábbi miniszter. Ezek szerint: 

részt vesz a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek előkészítésének koordinálásában. A kormánybiztos munkája során figyelemmel kíséri a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt, Hódmezővásárhely-Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, valamint
 a kormánybiztos feladata a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged-Szabadka-Baja vonal kialakításának koordinációja

A kormánybiztos tevékenységét a feladatköre szerint illetékes állami vezetőkkel, a Csongrád Megyei Kormányhivatallal szoros együttműködésben látja el - mondja ki a határozat, mely arról is rendelkezik, hogy a biztos tevékenységét közvetlenül Orbán Viktor irányítja és díjazást ezért sem kap a politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések