A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

220 ezer ember nézte meg a Frida Kahlo-kiállítást a Nemzeti Galériában

Óriási közönségsikerként zárt a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítása, amelyre több mint 220 ezer látogató volt kíváncsi az elmúlt négy hónapban - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.
Mint írják, a múlt héten újranyíló Szépművészeti Múzeum is sok látogatót fogadott, a szerdai megnyitó óta több mint tízezren váltottak belépőt a megújult intézménybe.

A Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlata az utóbbi három év legsikeresebb magyarországi kiállításaként zárt, csak tizenötezer látogatóval maradt le a Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című, 2015 elején bezárt kiállításától, amellyel annak idején a múzeum a most befejeződött nagyrekonstrukció előtt búcsúzott a közönségétől.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törlesztett, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat megnyitását követően hétfőnként is nyitva állt, az utolsó hétvégén pedig éjfélig várta a látogatókat.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések