Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű sajtkrémleves 20 perc alatt - Tejszínes, fokhagymás változat

Ne dobd ki a megszáradt sajtdarabokat, készíts inkább belőlük egy csodás levest. Úgy még finomabb, ha többféle sajtot teszel bele.

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg trappista sajt 
10 dkg krémsajt 
5 dkg camembert sajt 
2 dl főzőtejszín 
1 vöröshagyma 
1 húsleveskocka 
1 evőkanál liszt 
2 gerezd fokhagyma 
késhegynyi őrölt bors 
késhegynyi őrölt szerecsendió 
só 
olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd egy percig. Szórj rá lisztet, és kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Több részletben önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a húsleveskockát, majd főzd tíz percig.

Közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a reszelt sajtokat és a krémsajtot. Ha elolvadnak, öntsd fel a tejszínnel, és főzd össze pár perc alatt. Közben többször kevergesd meg, mert könnyen leég. Tálalhatod cipóban, tehetsz a tetejére pirított kenyérkockát, bacont vagy petrezselymet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések