Ne dobd ki a megszáradt sajtdarabokat, készíts inkább belőlük egy csodás levest. Úgy még finomabb, ha többféle sajtot teszel bele.
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg trappista sajt
10 dkg krémsajt
5 dkg camembert sajt
2 dl főzőtejszín
1 vöröshagyma
1 húsleveskocka
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt bors
késhegynyi őrölt szerecsendió
só
olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd egy percig. Szórj rá lisztet, és kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Több részletben önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a húsleveskockát, majd főzd tíz percig.
Közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a reszelt sajtokat és a krémsajtot. Ha elolvadnak, öntsd fel a tejszínnel, és főzd össze pár perc alatt. Közben többször kevergesd meg, mert könnyen leég. Tálalhatod cipóban, tehetsz a tetejére pirított kenyérkockát, bacont vagy petrezselymet.
0 Megjegyzések