Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült, sajtos tészta, ahogy az amerikaiak csinálják: a fantasztikus mac&cheese receptje

Az amerikai sajtos tészta kívül ropogós, belül pedig krémes.
Ha egy igazán amerikai tésztát szeretnél enni, akkor válaszd a mac&cheese-t! A tepsis sajtos makaróni a végtelenségig egyszerű, mégis nagyon ízletes. Variálhatod baconnel, többféle sajttal vagy pankó morzsával. Köretként is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg tészta 
10 dkg bacon 
10 dkg trappista sajt vagy parmezán 
1 vöröshagyma 
olaj 

A mártáshoz
15 dkg cheddar sajt 
2 dl tej 
1 dl tejszín 
4 dkg vaj 
4 dkg liszt 
1 teáskanál mustár 
1 mokkáskanál szerecsendió 
bors 

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, szórj rá kevés sót, és főzd nyolc-tíz percig. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne legyen a makaróni ragacsos.

Kevés olajon pirítsd meg a felcsíkozott bacont és az apróra vágott hagymát. A mártáshoz olvaszd fel a vajat egy lábosban, majd keverd el benne a lisztet. Öntsd hozzá a tejet, kicsit később a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral és szerecsendióval. Állandóan kevergetve főzd sűrűre. Reszeld bele a cheddar sajtot, ettől lesz igazán finom!

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a a kifőzött tésztát, dobd rá a hagymás szalonnát, és öntsd rá a sajtos mártást. Az egészet jól keverd el, majd reszelj sajtot a tetejére, és 180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Ha ráolvad a sajt, és elkezd pirulni, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések