Az amerikai sajtos tészta kívül ropogós, belül pedig krémes.
Ha egy igazán amerikai tésztát szeretnél enni, akkor válaszd a mac&cheese-t! A tepsis sajtos makaróni a végtelenségig egyszerű, mégis nagyon ízletes. Variálhatod baconnel, többféle sajttal vagy pankó morzsával. Köretként is kínálhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tészta
10 dkg bacon
10 dkg trappista sajt vagy parmezán
1 vöröshagyma
olaj
só
A mártáshoz
15 dkg cheddar sajt
2 dl tej
1 dl tejszín
4 dkg vaj
4 dkg liszt
1 teáskanál mustár
1 mokkáskanál szerecsendió
bors
só
Elkészítés:
Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, szórj rá kevés sót, és főzd nyolc-tíz percig. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne legyen a makaróni ragacsos.
Kevés olajon pirítsd meg a felcsíkozott bacont és az apróra vágott hagymát. A mártáshoz olvaszd fel a vajat egy lábosban, majd keverd el benne a lisztet. Öntsd hozzá a tejet, kicsit később a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral és szerecsendióval. Állandóan kevergetve főzd sűrűre. Reszeld bele a cheddar sajtot, ettől lesz igazán finom!
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a a kifőzött tésztát, dobd rá a hagymás szalonnát, és öntsd rá a sajtos mártást. Az egészet jól keverd el, majd reszelj sajtot a tetejére, és 180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Ha ráolvad a sajt, és elkezd pirulni, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések