Az ízletes rakott brokkoliba felhasználhatod a hétvégi csirkemaradékot is.
Jobban eltelít a rakott brokkoli, ha húst is raksz bele. Ezt a csirkemelles változatot akkor is megeheted, ha fogyózol, hisz kalóriaszegény. A tejszíntől a belseje finom krémes lesz, a vastag sajtréteg pedig ropogósra sül. Ha a brokkoliról főzés közben leveszed a fedőt, kevésbé fog puffasztani.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db brokkoli
30 dkg csirkemell
20 dkg sajt
3 dl tejszín
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál ételízesítő
só
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. Forralj vizet egy lábosban, majd, amikor gyöngyözni kezd, tedd bele a zöldséget, és főzd roppanósra forrástól számítva körülbelül öt perc alatt. Óvatosan szűrd le, majd csepegtesd le. Ha kell, a csirkét süsd át, vagy pirítsd meg kevés olajon.
A tejszínt az ételízesítővel és a zúzott fokhagymával keverd össze. A csirkét rakd egy kivajazott tepsibe, tedd bele a brokkolit, öntsd nyakon a tejszínnel, és szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.
0 Megjegyzések