Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szuperfinom mézes gesztenyekrémleves: tejszínnel még jobb

A gyorsan összedobható mézes gesztenyekrémleves hideg őszi-téli napokon jól felmelegít.
Most van a gesztenye főszezonja, használd ki, és készíts belőle ízletes levest! Ha nincs kedved főzni vagy sütni a barna szemeket, bolti masszából is elkészítheted. Ha a gyerekek nem esznek belőle, rummal is locsold meg! Ha beválik a recept, karácsonyra is elkészítheted.

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyepüré
2 dl habtejszín
2 dl tej
3 evőkanál méz
2 csomag vaníliás cukor
0.5 dl rum
1 db citrom
szegfűszeg
fahéj
csillagánizs

Elkészítés:

A gesztenyét villával nyomkodd össze, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt is. Ízesítsd mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, reszelt citromhéjjal, és kis lángon főzd sűrűre. Közben többször kavard meg, majd botmixerrel tovább krémesítheted. Kínálhatsz hozzá habgaluskát, sőt rumos mazsolát. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések