Ez a házi csokilikőr nem túl édes, kellemesen krémes, és karácsonyra lesz tökéletes.
Ha szeretsz gasztroajándékokat készteni, akkor a házi csokilikőrt feltétlenül próbáld ki! Tejszínnel, minőségi csokiból, kávéval megbolondítva igazán kapós lesz. Mivel alkoholt is tartalmaz, sokáig eláll a hűtőben. Így ne hagyd az elkészítését az ajándékozás előtti utolsó pillanatokra. Ráadásul, ha tovább áll, jobban összeérnek az ízek.
Hozzávalók:
25 dkg cukor
20 dkg étcsoki
4 dl vodka
2 dl habtejszín
0.5 rúd vanília
1 dl tej
0.5 dl kávé
3 db csillagánizs
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst, a vanília kikapart magját, és kezdd melegíteni. Figyelj, hogy ne forrjon. Tördeld bele a jó minőségű, legalább 60 százalékos étcsokoládét. Kevergesd, amíg sima nem lesz. Végül a vodkát és a kávét is öntsd hozzá, majd ismét jól kavard meg.
Lefedve érleld öt-hat napig a hűtőben, majd töltsd üvegekbe, és hagyd állni legalább két hétig, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben időnként rázogasd meg az italt.
0 Megjegyzések