Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyőben sült, ropogós, baconös, diós brokkoli: ez valami isteni

A zamatos, roppanós, baconös-diós brokkoli köretnek is ugyanolyan jó, mint magában.
Ez aztán az ínyenc brokkoli! Az egészséges zöldség sokféle módon elkészíthető. Ez nemcsak az egyik legegyszerűbb, de legízletesebb változat is, és alig van vele munka. Ne dobd ki a brokkoli szárát se, hisz az is finom, süsd meg a rózsákkal együtt. A fűszerezés is telitalálat. 

Hozzávalók:

1 fej nagy brokkoli
3 evőkanál dió
3 evőkanál olívaolaj
3 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, majd mosd meg. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három-négy percig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. Egy serpenyőben pirítsd meg a bacont, majd rakd hozzá a brokkolit, és kevergetve süsd pár percig. Locsold meg az olívaolajjal elkevert fokhagymával, sóval és borssal. Szórd meg a kis darabokra vágott dióval. Süsd össze két-három perc alatt. Ne süsd túl a brokkolit, maradjon roppanós. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések