Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Triplacsokis, tejfölös süti: mérd ki bögrével a hozzávalókat

Ez aztán a kényeztető desszert! A piskótánál is puhább, triplacsokis-tejfölös süti garantáltan feldobja a napodat.
A tejföl nemcsak a húsokhoz, hanem a sütikbe is kiváló. A tészta elképesztően lágy, puha lesz tőle. Ez az egyszerű kevert süti remek választás akkor is, ha hirtelen kell valami gyors desszertet készítened. A tésztába tej-és étcsoki is kerül, a tetejére pedig szórhatsz diót vagy mandulát.

Hozzávalók:

A tésztához
2 bögre liszt
1 bögre porcukor
1 bögre tejföl
5 dkg étcsoki
5 dkg tejcsoki
0.5 bögre olaj
2 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A tetejére
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
2 dkg mandula

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sóval, a sütőporral és a kakaóval. Egy másik tálban keverd ki jól a tojásokat a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a tejfölt. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és rakd hozzá a kis darabokra tördelt tej-és étcsokit. A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told az előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki. 

A mázhoz az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá a vajat, majd kend gyorsan a süti tetejére, végül szórd rá az apró darabokra vágott mandulát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések