Csupa isteni finomság egy sütiben! A ricottás, mandulás fügetortában ráadásul nincs liszt.
A ricotta legalább olyan jó a különféle sütikbe, mint a túró. Sőt, az íze még semlegesebb. Kevert tésztákat is feldobhatsz vele, érdemes fügével is kipróbálni. Ez a torta látványos, finom, és még a gluténmentes diétába is tökéletes. Az elkészítése pedig kezdőknek sem okozhat problémát.
Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához
25 dkg ricotta
25 dkg mandula
18 dkg cukor
3 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
5 db füge
A tetejére
5 dkg mandula
Elkészítés:
Rakd egy tálba a ricottát, majd a tojássárgával és a cukorral keverd jól össze. Add hozzá a sütőport, az apróra darált mandulát és a fahéjat. Egy másik edényben verd kemény habbá a tojásfehérjét, és fakanállal óvatosan forgasd a ricottás keverékhez. Két fügét vágj kisebb darabokra, és tedd a masszába.
Egy közepes tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 40 percig. Ha a belseje is szilárd, a tésztába szúrt tű nem ragacsos, vedd ki. Szórd meg apróra vágott manduladarabokkal, és rakd ki fügével.
0 Megjegyzések