Ha igazi olasz paradicsomos tésztára vágysz, ezt az olívás változatot sem hagyhatod ki.
Ha olyan recepteket keresel, amiket hétköznap gyorsan el tudsz készíteni, és szereted a mediterrán konyhát, ez a paradicsomos-olívás tészta remek választás. A szicíliaiak nagy kedvence, a legenda szerint régen az örömlányok két vendég között ezt dobták össze. Ma is nagyon kedvelt, minden étterem étlapján megtalálható.
Hozzávalók:
25 dkg spagetti
20 dkg hámozott paradicsom
10 dkg olivabogyó
3 db filézett szardella
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál kapribogyó
1 db chili
bazsalikom
Elkészítés:
Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, rakj bele egy teáskanál sót, majd dobd bele a tésztát. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le.
Hevíts egy lábosban olívaolajat, add hozzá a préselt fokhagymát, süsd kis lángon, amíg kis színt kap, és elkezd illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, a chili, az olívabogyó, a szardella, a kapribogyó és az oregánó. Kevergetve párold közepes lángon körülbelül nyolc percig, és sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd hozzá a tésztát, és süsd össze két perc alatt. Friss petrezselyemmel és bazsalikommal megszórva kínáld.
0 Megjegyzések