Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha, túrós, kakaós kuglóf: a márványozás sem ördöngösség

A túrós kuglóf nem szárad ki, és nem túl édes, márványozva pedig még vonzóbb.
Ennél egyszerűbben aligha készíthetsz kuglófot, hiszen kelesztés helyett csak össze kell keverni a hozzávalókat. Villámgyorsan összeállíthatod a tésztát, ha a kakaót kivéve mindent robotgépben keversz össze. A túrótól sokáig omlós és nedves marad a süti. 

Hozzávalók:

25 dkg túró
20 dkg vaj
15 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 evőkanál kakaópor
1 dl tej

Elkészítés:

A túrót villával kicsit nyomkodd meg, rakd hozzá a tojásokat, a cukrot, a tejet, a vaníliát, a puha vajat, majd keverd össze gépi habverővel. Forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. A massza harmadát vedd ki, és dolgozd hozzá a kakaót.

Egy kuglófformát kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és a sima tésztát öntsd bele. A kakaós masszát egyengesd rá, és villával keverd össze a két réteget. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha a tűpróba során a kuglófba szúrt tű nem lesz ragacsos, a sütit kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések