Ha nincs időd, hogy a tésztát is saját magad készítsd el, akkor is összedobhatod a kolbásszal töltött falatokat.
Gyors harapnivaló reggelire vagy vacsorára, és vendégvárónak is tökéletes. A kolbászos falatokat pofonegyszerűen elkészítheted, csak vedd elő a hűtőből a jól bevált leveles tésztát. Ketchuppal, mustárral kínálva még finomabb. Ezt nem tudod elhibázni!
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
20 dkg kolbász
5 dkg vaj
5 dkg sajt
1 db tojás
szezámmag
Elkészítés:
Ha szükséges, szobahőmérsékleten engedd fel a leveles tésztát. Nyújtsd ki lisztezett felületen fél centi vastagra, és vágd fel szélesebb csíkokra. A kolbászt szabadítsd meg a béltől, törd össze, és keverd el a vajjal. Mindegyik csíkra tegyél egy adag kolbászos keveréket, és tekerd fel. Ha biztosra akarsz menni, tűzd meg fogvájóval, hogy ne nyíljon szét.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold bele a tekercseket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, mert sütés közben tovább nőnek. A tojást verd fel villával, és kend be vele a tésztát. Szórd meg szezámmaggal és reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 15 perc alatt. Ha szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
- Sajttal töltött, mustáros, rántott csirkemell: a bunda ropogós, a hús puha, omlós
- Omlós, puha, gesztenyés kuglóf: nagyanyáink kedvenc sütije
- Baconbe göngyölt, töltött paprika a sütőből: egyszerű, mégis ínyenc fogás
- Sült gesztenye házilag: bevált trükkök a sikeres sütéshez
- Karcsúsító, almás-spenótos smoothie: ez felpörgeti az anyagcserédet
0 Megjegyzések