A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Málnás, joghurtos kocka, egy kis krémes finomságra vágytunk!

Krémes finomságra vágytunk, ezt a csodát készítettem és elképesztően nagy sikere lett!

HOZZÁVALÓK

4 tojás
50 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
120 g kristálycukor
120 g liszt
20 g kakaópor

A krém hozzávalói:
350 ml tejszín (én Meggle cukrászhab-ot használtam)
400 g joghurt
100 g porcukor
250 g málna
20 g porzselatin
100 ml tejszín (Meggle)

ELKÉSZÍTÉS

A tésztát a szokásos módon elkészítjük, tojásokat kettéválasztjuk, tojássárgáját vajjal, cukorral elkeverjük, belekeverjük a kakaóporos lisztet, majd a tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. 180 °-on kb 20 percig sütjük (tűpróba)

A krém: A töltelékhez a 250 ml habtejszínt verjük fel, majd apránként adjuk hozzá a joghurtot, a cukrot. A gyümölcsöt (én kicsit megfőztem és leszűrtem a magok miatt) 100 ml tejszínnel turmixszoljuk össze, majd ezt is keverjük a tejszínes masszába. A zselatint 100 ml hideg vízben rakjuk, kezdjük el melegíteni, de ne főzzük fel.

Kevergetés mellett oldjuk fel, majd adjuk a joghurtos krémhez. Ez után öntsük rá a kihűlt tésztalapra, majd hűtőbe várjuk amíg megszilárdul. A tetejére kis tejszín felvertem, és azzal díszítettem, meg kis fagyasztóban talált ribizlivel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések