Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kakaós csiga, finom puha és nem is olyan nehéz elkészíteni!

Ma nálunk kakaós csiga készült és kókuszos variáció is, elképesztően finomak lettek.

HOZZÁVALÓK

a tésztához:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
6 g sütőpor
1/2 dl tej
5 evőkanál étolaj
25 dkg liszt

Töltelékhez:
1 evőkanál olaj
4 ek. porcukor
2 ek. kakaópor

ELKÉSZÍTÉSE:

Először a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral befedünk. A töltelékhez, a porcukrot és a kakaót összekeverjük.

A tészta készítése: A túrót a porcukorral, tejjel, olajjal krémesre keverjük, majd a sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk,úgy 3 mm körülire.

A tésztát olajjal egy ecsettel lekenjük, a porcukros kakaót rászitáljuk. Feltekerjük,mint a bejglit és 1,5 cm vastagra felszeleteljük.

Tepsire sorakoztatjuk és sütjük .Finom, gyors csiga reggelire vagy csak úgy.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető. Kellemesen puha.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések