A mákos sütik a legfinomabbak, de ha még krémes is, annak tényleg nem lehet ellenállni!
HOZZÁVALÓK:
Mákos réteg:
25 dkg darált mák
2 egész tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz
Krém:
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor
A tetejére pedig
olvasztott csoki!
ELKÉSZÍTÉS
A mákos hozzávalókat jól összekavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A piskótát a leírás szerint összeállítjuk, majd ráöntjük a mákos masszára és mehet a sütőbe közepes hőmérsékleten és tűpróbáig sütjük.
Mikor kész kicsit hagyjuk hűlni majd kiborítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. A mákos részre kenjük a krémet, majd leöntjük a megolvasztott csokival
0 Megjegyzések