A közepesen átsült, fűszeres, szaftos kacsamellhez jól illik az édes barack.
A rosé kacsamellnél jobb hétvégi fogást aligha tehetsz az asztalra. Nehogy kidobd a zsírját, jól jön majd kenyérre vagy húsok sütéséhez. A forró kacsamellet mindenképpen pihentesd 10 percig, így a hús omlós, szaftos marad, és sokkal szebben tudod szeletelni. Barackkal még különlegesebb.
Hozzávalók:
4 db kacsamellfilé
4 db konzerv őszibarack
2 evőkanál méz
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál citromlé
só
bors
Elkészítés:
A kacsamellet mosd meg, a bőrét tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. Irdald, azaz vagdosd be, de ügyelj arra, hogy a húst ne sértsd meg. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Rakd a kacsamellet egy serpenyőbe, a bőrös felével lefelé, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját. Öntsd ki a serpenyőből, és tedd félre. A mellet a bőrös felével felfelé helyezd egy tepsibe, és forró sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig, attól függően, mennyire rózsaszínen szereted a húst.
A barackokat vágd kisebb darabokra. Hevíts egy evőkanállal a kacsa kisült zsírjából, rakd hozzá a mézet, a citromlevet, kevés sót, borsot, kakukkfüvet, és karamellizáld meg, azaz olvaszd össze. Ha piros rózsaborsot használsz, még színesebb lesz az étel. A barackos szószt a hússal együtt kínáld.
Napi Menü
Egy lájk nem sok. Viszont 100.000 forint igen. Oszd meg ezt a képet és lájkold az oldalt. 100.000 lájknál 100.000 forintot sorsolunk ki. Te is lehetsz szerencsés. Sose lehet tudni.
0 Megjegyzések