Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rusztikus, norvég almás-mandulás süti: mindig pillanatok alatt elfogy

A norvég almás-mandulás süti szemkápráztató desszert. Nem jelent nagyobb kihívást, mint összedobni egy kevert tésztát.
Micsoda ízek találkoznak ebben az egyszerű desszertben! Gondosan tedd el az almás-mandulás süti receptjét, mert nagyon sokszor el fogod még készíteni a családnak. A tészta puha, a teteje ropogós. Tortaformában sütve még ünnepélyesebb. 

Hozzávalók:

15 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg mandula
2 db közepes alma
2 db tojás
2 evőkanál tej
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Pucold meg az almákat, vágd ketté, távolítsd el a magházat, és szeleteld vagy karikázd fel. Szórd egy nagy tálba a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, tedd hozzá a vajat, és dolgozd jó habosra. Közben rakd hozzá a tojásokat. Mixeld a sütőport és a lisztet, majd dolgozd a masszába, végül öntsd hozzá a tejet, és azzal is jól kavard el.

Vegyél elő egy tortaformát, béleld ki sütőpapírral, és egyengesd el benne a tésztát, ízlésesen rakd ki az almakarikákkal. A tetejét hintsd meg a fahéj és a nádcukor keverékével, majd szépen oszlasd el rajta a mandulaforgácsot.

Told be forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ellenőrizd hústűvel vagy fogvájóval, hogy tényleg megsült-e. Szúrd a tésztába, ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütit.

Napi Menü

Egy lájk nem sok. Viszont 100.000 forint igen. Oszd meg ezt a képet és lájkold az oldalt. 100.000 lájknál 100.000 forintot sorsolunk ki. Te is lehetsz szerencsés. Sose lehet tudni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések