Az étvágygerjesztő, vajas tésztájú, csavart briósra mindenki igent mond.
A fahéjas tekercs mindig jól jön, reggelire, tízóraira, vacsorára, vagy akár akkor, ha vendégek érkeznek. Ha a tésztát alaposan kidolgozod, és hagyod jól megkelni, nagy baj nem történhet. A tetejét megszórhatod cukorral, vagy mázzal is leöntheted.
Hozzávalók:
TÉSZTA
60 dkg liszt
12 dkg cukor
8 dkg vaj
2.5 dkg élesztő
3 dl tej
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
TÖLTELÉK
15 dkg cukor
8 dkg vaj
3 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverj hozzá egy evőkanál cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, rakd hozzá a megkelt élesztőt, a vajat, a maradék cukrot, a sót, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Jól dolgozd össze, addig dagaszd, amíg a tészta elválik az edénytől és a kezedtől. Letakarva, meleg helyen pihentesd körülbelül egy órán át.
Amikor a duplájára kel, rakd át lisztes felületre, és nyújtsd téglalap alakúra. Az egyik felét kend meg olvasztott vajjal, majd szórd meg a cukorral elkevert fahéjjal, és hajtsd rá a másik felét. Vágj belőle körülbelül kétcentis csíkokat, mindegyiket tekerd meg, azaz formázz belőle brióst. Keleszd még 25 percig, majd kend meg felvert tojássárgájával, és rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told a forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Napi Menü
Egy lájk nem sok. Viszont 100.000 forint igen. Oszd meg ezt a képet és lájkold az oldalt. 100.000 lájknál 100.000 forintot sorsolunk ki. Te is lehetsz szerencsés. Sose lehet tudni.
0 Megjegyzések