Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, színes, padlizsános zöldségragu: ezekkel a fűszerekkel a legjobb

Ez a zöldségragu nemcsak finom, de hamar el is készül, és tele van mindenféle finomsággal.
Ha szereted a mediterrán ízvilágú ételeket, próbáld ki a szicíliaiak kedvencét, a padlizsános ragut! Most nem is kell messzire menned zöldségekért. A kiadós ételben nincs hús, mégis nagyon laktató. Hidegen is fogyasztható, akár reggelire, pirítósra kenve vagy este, a tévé előtt mártogatósként.

Hozzávalók:

2 db padlizsán
10 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen
4 db paradicsom
2 db kaliforniai paprika
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 ág bazsalikom
1 ág rozmaring
bors

Elkészítés:

A padlizsánt kockázd fel, sózd be, és hagyd állni 15 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Utána papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A paradicsomot és a paprikát is mosd meg, és szeleteld fel.

Kevés olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben az aprított vöröshagymát, kicsit később tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a padlizsánt. Kevergetve süsd egy-két percig, és mehet hozzá a többi zöldség. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, majd párold puhára. Utána zárd el a gázt, várd meg, míg kihűl, és fogyaszthatod is.

Napi Menü

Egy lájk nem sok. Viszont 100.000 forint igen. Oszd meg ezt a képet és lájkold az oldalt. 100.000 lájknál 100.000 forintot sorsolunk ki. Te is lehetsz szerencsés. Sose lehet tudni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések