Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos, tepsis csirke nyúlós sajttal a tetején: fejedelmi hétvégi főfogás

Fantasztikus változat tepsis csirkére. A munka nagy részét ráadásul elvégzi helyetted a sütő.
Ha épp azon töröd a fejed, hogy mit tegyél a családnak az ebédlőasztalra, a paradicsomos-tepsis csirkét is vedd számításba! Omlós, szaftos, sajttal és friss zöldségekkel igazán fenséges. Amíg a főfogás elkészül, a köretkészítést is kényelmesen letudhatod. Nem terheli meg a gyomrot, mégis laktató. Ebből mindenki szívesen szed majd még egyszer. 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell
20 dkg mozzarella
15 dkg gomba
2 db nagyobb paradicsom
2 evőkanál liszt
3 szál újhagyma
0.5 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

Kenj ki kevés zsiradékkal egy tepsit, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkemellet alaposan öblítsd le, vágd vékony szeletekre, ízlés szerint sózd és borsozd be. Forgasd meg a lisztben, majd fektesd a tepsi aljába. A zöldségeket mosd meg, vágd fel tetszés szerint, és a mozzarellát reszeld le.

Szépen oszlasd el a hússzeleteken a paradicsomot, a hagymát és a gombát, majd fóliázd le a tepsit. Dugd be a sütőbe 45 percre, félidőben szórd meg a reszelt sajttal. Amikor a csirkemell puha, szedd le róla a fóliát, és süsd ropogósra a sajtot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések