Ne csak rántva vagy párolva tedd a brokkolit és a karfiolt a tányérra! Íme, egy szuperfinom tepsis változat!
A brokkoli és a karfiol külön-külön is egészséges, hát még együtt! A két szuperzöldség kevés kalóriát, viszont sok fontos vitamint tartalmaz. Ha eddig puffadást okoztak, dobj a főzőlevükbe késhegynyi szódabikarbónát. Baconnel, sajttal gazdagítva igazán különleges lesz.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 fej karfiol
10 dkg bacon
10 dkg sajt
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
zöldhagyma
Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, és külön edényben főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Rendezd egy tepsibe a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Locsold meg vele a karfiolos mixet, és kicsit forgasd össze. Szórd meg apróra vágott baconnel, zöldhagymával és reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Ha szép piros, ki is veheted a sütőből.
0 Megjegyzések