Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Brokkolival sült karfiol ropogós baconnel: szórd meg sajttal is

Ne csak rántva vagy párolva tedd a brokkolit és a karfiolt a tányérra! Íme, egy szuperfinom tepsis változat!
A brokkoli és a karfiol külön-külön is egészséges, hát még együtt! A két szuperzöldség kevés kalóriát, viszont sok fontos vitamint tartalmaz. Ha eddig puffadást okoztak, dobj a főzőlevükbe késhegynyi szódabikarbónát. Baconnel, sajttal gazdagítva igazán különleges lesz. 

Hozzávalók:

1 fej brokkoli
1 fej karfiol
10 dkg bacon
10 dkg sajt
2 evőkanál olívaolaj
bors
zöldhagyma

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, és külön edényben főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Rendezd egy tepsibe a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Locsold meg vele a karfiolos mixet, és kicsit forgasd össze. Szórd meg apróra vágott baconnel, zöldhagymával és reszelt sajttal. 

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Ha szép piros, ki is veheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések