A dió, a szilva és a csoki együtt szuper, hát még lágy, mascarponés krémmel. Ez a desszert a nyárutó kedvence lehet.
Nem kell sokat érvelni a pohárkrém mellett: gyorsan elkészíthető, és a benne kirajzolódó rétegek nagyon mutatósak a vendégváró asztalon. Ebbe a desszertbe az ősz első kedvencei kerülnek. Csupán 15 perc, és a csodás édesség mehet a hűtőbe, de akár rögtön tálalhatod is. Friss és aszalt szilvával is tökéletes. Kínáld meg vele a szomszédot is, garantáltan el fogja kérni a receptjét!
Hozzávalók:
40 dkg aszalt szilva
25 dkg mascarpone
10 dkg étcsoki
10 dkg dió
8 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Rakd egy tálba a mascarponét, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd jól keverd össze gépi habverővel. A szilvákat alaposan mosd meg, magozd ki, csepegtesd le, oszd el a pohárkákba, és kanalazz rá krémet. A jó minőségű étcsokit kis lángon, állandóan kevergetve olvaszd fel, tedd hozzá az olajat, és rögtön öntsd a desszert tetejére. Rakd a hűtőbe legalább egy órára.
Hogy kívánatosabban kerüljön az asztalra, tálalás előtt a tetejét díszítsd mentalevéllel, és dobd fel kisebb darabokra vágott dióval.
0 Megjegyzések