Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, meggyes tejpite: a tésztája szinte olyan, mint a palacsintáé

A meggyes tejpite olyan, mint a sütőben sült, gyümölcsös palacsinta.
A tejpite réges-régi kedvenc, akár már a dédinél is kóstolhattad. A tészta fantasztikusan lágy, puha. Más országokban is megvannak a különféle változatai, a franciáknál különösen népszerű, és clafoutis-ként ismerheted. Meggyel egész évben elkészítheted, hisz friss gyümölcs híján befőttből is tökéletes.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg meggy
20 dkg cukor
10 dkg vaj
8 dl tej
5 db tojás
2 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

Rakd egy tálba a puha, szoba-hőmérsékletű vajat, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és robotgépben keverd habosra. Egyesével tedd hozzá a tojások sárgáját, mindegyiket keverd kicsit, majd forgasd hozzá a sóval vegyített lisztet. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, és dolgozd csomómentesre a tésztát. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd a masszába.

Egyengesd a tésztát alaposan kivajazott, liszttel megszórt tepsibe, rendezd el rajta a meggyet, és öntsd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára 40-45 perc alatt. Ha kihűl, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral. Kínálhatsz még hozzá baracklekvárt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések