A teteje ropogós, belül krémes: a sajtos, tejszínes tészta összesütve még finomabb.
Ez nem olyan sajtos tészta, mint amilyet annak idején a menzán kaptál. Annál sokkal finomabb. Kevés bacon, sok sajt, a tejszíntől pedig finom krémes lesz. Fontos, hogy jó minőségű sajtokat használj, illetve legalább kétfélét. A maradékot akár hidegen is eheted. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel.
Hozzávalók:
40 dkg tészta
15 dkg ementáli sajt
10 dkg trappista sajt
10 dkg bacon
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát főzd bő, sós vízben fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, öblítsd le, csepegtesd le. A tejszínt kezdd langyosítani, majd keverd össze a liszttel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a préselt fokhagymával. Tedd hozzá a reszelt sajt felét, és húzd le a tűzről. Kevergesd addig, amíg a sajt elolvad.
Egy tűzálló tálat vagy egy tepsit kenj ki vajjal. Rakd bele a tésztát, öntsd rá a szószt, szórd meg baconnel, és óvatosan forgasd össze. Tedd a tetejére a maradék reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt szép piros, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések