Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű, omlós, kefires-sajtos pogácsa: ennél egyszerűbb már nem is lehetne

A kefires-sajtos pogácsát villámgyorsan összedobhatod, de ez semmit nem von le az élvezeti értékéből.
Ne bonyolítsd túl! Ha gyors pogácsareceptre van szükséged, itt a remek megoldás! Amikor összeáll, rögtön sütheted is, nem kell pihentetni. Még csábítóbb lesz, ha magvakkal is megszórod. Ezt nem tudod elhibázni, a sajt ropogósra sül a tetején, a tészta szétomlik a szádban. 

Hozzávalók 30 darabhoz:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg sajt
3 dl kefir
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
magvak

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Add hozzá a kefirt, a reszelt sajt felét, és gyúrd össze. Amikor szép fényes, rugalmas, formázz belőle gombócot.

Lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, majd tetszőleges méretű kiszúróval szaggasd ki. Rendezd a pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le egy villával felvert tojással, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal, és ízlés szerinti magvakkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések