A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hideg, tejszínes szederkrémleves: tökéletes hűsítő kánikulai napokra

A könnyű, behűtött, tejszínes szederkrémleves a nyár egyik kedvence lehetne. Jót tesz neki, ha előre elkészíted.
Rengeteg gyümölcsnek van most a szezonja, így bőven tudsz miből válogatni, ha gyors, zamatos krémlevesre vágysz. A szeder önmagában is igazi vitaminbomba, kellemesen fanyar, így jólesik a kánikulában. A színe csodás, a tejszíntől selymes, a fűszerektől pedig még csábítóbb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg szeder
3 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:

A gyümölcsöt mosd meg jó alaposan, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd 10 percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, és passzírozd át kisebb lyukú szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Kezdd ismét főzni, majd, amikor felforr, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a szegfűszeget.

Dolgozd simára a tejszínt a keményítővel és egy merőkanál főzőlével, majd szép lassan, kevergetve csorgasd a levesbe. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Forrald össze pár perc alatt, és hűtsd ki. Érdemes három-négy órára berakni a hűtőbe, így az ízek is jól összeérnek. Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal vagy fagyival, esetleg mentával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések