A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, zöldséges sertésragu: az anyukád sem főz jobbat

A zöldséges sertésragu kiadós, így jól jön, ha egyszerre sok vendéget kell jóllakatnod.
A szaftos sertésragut kedvedre tunkolhatod, és akár bográcsban is elkészítheted. Bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, jól illik hozzá a cukkini, a padlizsán és a sárgarépa is. Nem baj, ha főzés közben a zöldség szétesik, még sűrűbb lesz. Kínáld friss kenyérrel, esetleg pitával, és az erős paprikáról se feledkezz meg! 

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb vagy sertéstarja
50 dkg krumpli
2 db paradicsom
2 db paprika
2 dl száraz vörösbor
2 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 teáskanál rozmaring
1 csokor petrezselyem
bors
olaj

Elkészítés:

A megmosott húst vágd körülbelül két centis kockákra. A vöröshagymát tisztítsd meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, és süsd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, rozmaringgal, és öntsd fel kevés vízzel. Fedő alatt főzd egy órán át, közben rakd hozzá a darabokra vágott paprikát és paradicsomot.  

Amikor a hús már félig puha, tedd hozzá a megtisztított, felkockázott krumplit, fokozatosan öntsd hozzá a vörösbort, és főzz mindent puhára. Közben kóstolgasd, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, és rakj hozzá vizet. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések