A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Készítsd úgy, mint az olaszok: paradicsomos gnocchi sütőben sütve, sok sajttal

Ha könnyed, mégis laktató, mediterrán vacsorára vágysz, a paradicsomos gnocchi kitűnő választás.
Az olasz meztelen nudlit, vagyis a gnocchit otthon is elkészítheted, de, ha gyorsan szeretnél végezni a főzéssel, bátran használj bolti tésztát. Friss paradicsommal a legjobb, süsd meg kicsit, hogy még ízletesebb, édesebb legyen. Ha teheted, kétféle sajtot is használj, és az egyik legyen parmezán. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg gnocchi
10 db paradicsom
15 dkg sajt
0.5 csokor bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomlé

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, ha lobog, dobd bele a gnocchit. Főzd fogkeményre, a lényeg, hogy ne legyen túl puha. Szűrd le, és kicsit csepegtesd le. A paradicsomot mosd meg alaposan, majd kockázd vagy karikázd fel.

Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, süsd rajta kicsit a fokhagymát. Rakd bele a paradicsomokat, ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és süsd pár percig. Amikor már fonnyad, húzd le a tűzről. Egy tepsit kenj ki kevés olívaolajjal, rendezd el benne a tésztát, öntsd rá a paradicsomlevet, majd forgasd hozzá a paradicsomos keveréket, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd össze 15-20 perc alatt. Ha a sajt pirulni kezd, vedd ki a sütőből. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések