Ha csak úgy összedobnál valami igazán finomat, a túrós-barackos, kevert süti tuti nyerő.
A túrós-barackos kevert akkor is sikerül, ha eddig nem túl sok sikerélményed volt a konyhában. Percek alatt lekevered, igaz, a sütési idő kicsit hosszadalmas. A tészta pillekönnyű, és cseppet sem lesz száraz. Más gyümölccsel is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 16 szelethez:
50 dkg őszibarack
25 dkg túró
25 dkg liszt
10 dkg vaj
12 dkg cukor
4 db tojás
2 dl tejföl
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, és keverd fehéredésig. Tedd hozzá a vajat, és azzal is habosítsd. Mehet bele a sóval és sütőporral mixelt liszt, a villával áttört túró, majd pedig a tejföl. Végül forgasd hozzá a tetszés szerinti darabokra vágott barackot.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt kenyér- vagy őzgerincformába, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 45 percig, majd teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, elkészült, ellenkező esetben süsd még tovább. Amennyiben túl gyorsan pirul, rakj rá sütőpapírt.
0 Megjegyzések