Á la nagymama
Hozzávalók / 4 adag
500 g spenót (zsenge levél)
4 csapott ek finomliszt
0.5 dl napraforgó olaj
0.7 l tej
0.5 teáskanál só
0.5 teáskanál majoranna
0.5 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
250 g kenyér (szikkadt, fehér)
Elkészítés
A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk.
Az olajból és a lisztből fehér rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, majorannát és a paprikát, majd felengedjük fél liter hideg tejjel. Hagyjuk kicsit besűrűsödni, majd belekeverjük az összeturmixolt spenótot. Sózzuk és kb. újabb 5 perc alatt készre főzzük.
Eközben a kenyeret felszeleteljük, és a maradék tejben megáztatjuk. Ha már átázott villával jól összetörjük, pépesítjük, és a tűzről levett spenóthoz keverjük. Ilyenkor már nem szabad főzni!
Forrón tálaljuk.
- Pihe-puha, málnás, krémsajtos kevert süti pofonegyszerűen: legközelebb is így fogod készíteni
- Szénhidrátcsökkentett, zablisztes, túrós palacsinta - Ezzel a gyümölcsös öntettel igazán ellenállhatatlan
- Fűszeres húsgolyók mozzarellával töltve: ez az egy hozzávaló csodát tesz vele
- Az elronthatatlan chilis bab receptje: szinte megáll benne a kanál
- Villámgyors, citromos, túrós muffin: liszt helyett ezt tedd bele
0 Megjegyzések