A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótfőzelék: Az íze olyan, mintha tényleg a nagymama főzte volna...

Á la nagymama

Hozzávalók / 4 adag

500 g spenót (zsenge levél)
4 csapott ek finomliszt
0.5 dl napraforgó olaj
0.7 l tej
0.5 teáskanál só
0.5 teáskanál majoranna
0.5 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
250 g kenyér (szikkadt, fehér)

Elkészítés

A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk.

Az olajból és a lisztből fehér rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, majorannát és a paprikát, majd felengedjük fél liter hideg tejjel. Hagyjuk kicsit besűrűsödni, majd belekeverjük az összeturmixolt spenótot. Sózzuk és kb. újabb 5 perc alatt készre főzzük.

Eközben a kenyeret felszeleteljük, és a maradék tejben megáztatjuk. Ha már átázott villával jól összetörjük, pépesítjük, és a tűzről levett spenóthoz keverjük. Ilyenkor már nem szabad főzni!
Forrón tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések